Visie

Onze missie als theatermakers is theater/verbeelding bereikbaar maken voor iedereen. Dit levert ons een spannend en gevarieerd publiek op: van cultuurliefhebbers tot toevallige voorbijgangers. Straattheater biedt ons de mogelijkheid om theater te maken dat soms onontkoombaar, maar nooit gedwongen is.

 

Als zelfvoorzienende moderne troubadours trekken wij van festival naar festival, van plek naar plek. Theater is voor ons onlosmakelijk verbonden met de buitenwereld, met alles wat zich daar afspeelt; van de architectuur van een locatie tot het humeur van het publiek. Wij willen dat iedereen zich uitgenodigd voelt op het feestje dat ‘theater’ heet.

 
 

Wij benoemen het altijd blijven dromen en het zoeken tot wezenlijk onderdeel van ons ‘zijn’ als theatermakers. Zoeken is in beweging zijn en het nog niet weten. Zoeken is proberen, is de plank misslaan, is een poging wagen, is het misschien. Zoeken is eigenlijk de reis er naar toe.

Vinden daarentegen is gearriveerd zijn en dus stilstaan. Het al weten vinden wij veel minder interessant. Oftewel: Theatergroep Troubamour is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Deze werkwijze houdt ons scherp en
levert nieuwe samenwerkingen op.

Een stukje geschiedenis. Tijdens onze studie Docent Theater in Arnhem vertrokken wij in 2011 op de bonnefooi naar het festival d’Avignon. Daar werden wij verliefd op het theatermaken in de openbare ruimte, en verliefd op de samenwerking met elkaar.
Tijdens de laatste twee jaar van onze studie gingen wij met tomeloze ambitie aan de slag om straattheatervoorstellingen te maken en te spelen. Ook onze afstudeerprojecten waren gericht op de samenwerking met elkaar en de specialisatie in locatietheater. Na het behalen van ons diploma in 2013 richten wij ons volledig op Theatergroep Troubamour.

 
 

Theatergroep Troubamour is een bundeling van onze krachten: ik ben als theatermaakster geneigd vanuit beeld en beweging te denken, Ursel start graag vanuit repertoireteksten en zorgt voor een maatschappijkritische toon in de voorstellingen. Dit levert een spannende mengeling op van engagement en beeld. Filosofische vragen over het bestaan zijn voor ons beiden de motor om te kunnen beginnen.

Uiteindelijk willen we zelfvoorzienende theatermakers zijn in de ultieme zin van het woord: met een busje de wereld over trekken om voorstellingen te spelen en te maken. Voorstellingen genesteld in de gemeenschap, verbonden met een plek.

 
 

Wij koesteren namelijk alle mogelijke dromen van de hele wereld!

 
Wie?
 

Theatergroep Troubamour 

Marrit Bausch – artistiek leider

Ursel Braaksma – artistiek leider

Jorien Hutten- Zakelijk leider

Mirjam Laater - illustratrice 

Kaj Bras – beeldend kunstenaar

Fabian Pikula- dramaturg

Daphne Gakes- actrice

Elke Schouten- actrice

WebIQ - webbouwers                             

 

Bestuur Troubamour

Robin van Westen- voorzitter

Roel Berghuis- secretaris 

Gwen Bakker- penningmeester

 

 
 
parallax-mleft parallax-mright
parallax-text2 parallax-right/
parallax-left-short parallax-right-short