Visie

Theatergroep Troubamour maakt op harstochtelijke wijze theater in de openbare ruimte.

Onze missie als theatermakers is theater en verbeelding bereikbaar maken voor iedereen. Dit levert ons een spannend en gevarieerd publiek op: van cultuurliefhebbers tot toevallige voorbijgangers.

 
 

Straattheater biedt ons de mogelijkheid om theater te maken dat soms onontkoombaar, maar nooit gedwongen is. Locatietheater is voor ons de ideale manier om unieke projecten te doen, in samenwerking met lokale partijen. 

Theater is voor ons onlosmakelijk verbonden met de buitenwereld, met alles wat zich daar afspeelt; van de architectuur van een locatie tot het humeur van het publiek. We houden van spelen in het moment, reageren op wat zich aandient. In al onze voorstellingen maken we ruimte voor improvisatie

Troubamour ontstond in 2011 toen wij als tweedejaars studenten van de Docent Theater opleiding in Arnhem op de bonnefooi naar festival d'Avignon vertrokken. Daar speelden we 3 weken lang een eigen straattheatervoorstelling en werden we verliefd op het theatermaken in de openbare ruimte.

De resterende jaren van onze opleiding bouwden wij met tomeloze ambitie verder aan Theatergroep Troubamour met nieuwe straattheatervoorstellingen en locatietheater.

In 2013 studeerden we beiden met een locatietheatervoorstelling af en sinds 2016 zijn we Stichting Theatergroep Troubamour. 

 
 

Theatergroep Troubamour is een bundeling van onze krachten: ik werk vanuit beeld en beweging en experiment, Ursel start graag vanuit repertoireteksten en zorgt voor een maatschappijkritische toon in de voorstellingen.
Filosofische vragen en actuele thema's zijn voor ons beiden de motor. 

De kern van Troubamour bestaat uit:

Marrit Bausch – artistiek leider

Ursel Braaksma – artistiek leider

Jorien Hutten- Zakelijk leider

Mirjam Laater - illustratrice 

Kaj Bras – beeldend kunstenaar

Fabian Pikula- dramaturg

WebIQ - webbouwers      

 
 


We werken met verschillende kunstenaars samen voor diverse projecten:

Daphne Gakes- actrice
Hugo de Haas van Dorsser- poëet bij Wordbites 
Elke Schouten- actrice

Ons bestuur bestaat uit:

Robin van Westen- voorzitter
Roel Berghuis- secretaris
Gwen Bakker- penningmeester

 

 
parallax-mleft parallax-mright
parallax-text2 parallax-right/
parallax-left-short parallax-right-short