Crowdfunding scholentournee GOED (BE)DOEL(D)
08/11/2016

GOED (BE)DOEL(D) IN DE KLAS 
De komende maand kun je meehelpen om de scholentournee van Goed (be)doel(d) mogelijk te maken!
Ga HIER naar onze crowfunding campagne. 

Na het wel 60 keer spelen van Goed (be)doel(d) op verschillende festivals in Nederland gaan we met deze rake, humoristische voorstelling over het zware thema de vluchtelingenproblematiek een scholentournee doen. We speelden in oktober al een try out op het Gymnasium in Amersfoort, die na het zien van Goed (be)doel(d) op Festival Spoffin zeer enthousiast waren geworden. Hieronder een aantal reacties van leerlingen: De tweede try out volgde snel: vmbo 4 klassen op het Assink Lyceum in Haaksbergen zagen de voorstelling in de klas in het kader van een projectweek over vluchtelingen. We voerden een nagesprek met als leidraad: hoe ga je het gesprek met elkaar aan? De leerlingen zouden een week later een vluchteling van hun leeftijd ontvangen op school en de docenten gaven aan handvaten hiervoor nodig te hebben. Onze socratische aanpak leverde mooie gesprekken op. Door de leerlingen (die veelal openlijk fel tegen de komst van vluchtelingen waren) te bevragen naar o.a. de herkomst van hun mening trokken een aantal aan het einde van de les zelf nieuwe conclusies. Een prachtige en leerzame ervaring!  

Om de voorstelling in de klas te kunnen gaan spelen hebben wij jouw hulp nodig! Nieuwe scenes moeten worden ontwikkeld, het nagesprek moet worden gemaakt en vormgegeven, het decor heeft een likje verf nodig, scholen moeten gebeld worden, schema's gemaakt... er is veel werk aan de winkel en daar is geld voor nodig! 

Wil jij ons helpen om de voorstelling Goed (be)doel(d) op scholen te kunnen spelen door een steentje bij te dragen? Met jouw steun kunnen wij de vluchtelingenproblematiek op een interactieve manier bespreekbaar te maken op verschillende scholen. 

Blijf ook op de hoogte via onze facebook, twitter of instagram accounts. 


En doneer op https://www.voordekunst.nl/projecten/4987-goed-bedoeld-in-de-klas

 
parallax-mleft parallax-mright parallax-text1 parallax-text3 parallax-circle/ parallax-circle2/ parallax-circle2/ parallax-line/ parallax-line/ parallax-text3 parallax-bus parallax-deer parallax-books
parallax-midleft parallax-midright parallax-text2
parallax-left parallax-right